Göz Estetiği

Göz Estetiği Nedir?

Göz çukuru (orbita) bölgesinin çevresine uygulanan cerrahi yöntemdir. Göz kapağı vücudun en ince ve hassas cilt bölgesidir. Göz estetiğinde, sağlam dokuların zarar görmemesi için sadece gerekli yere müdahalenin yapılması gerekmektedir.

 

Dermatoşalazis Nedir?

Göz kapağı cildinde sarkma olarak tanımlanabilir. Her iki göz kapağını da etkileyebilir.

 

Blefaroşalazis Nedir?

Anjionörotik ödem denilen bir tür kapak şişliğidir. Tekrarlayan ataklar sonucunda kapak cildi incelir ve ilerleyen zamanda dermatoşalaziste olduğu gibi sarkma meydana gelir.

 

Pitozis (Göz Kapağı Düşüklüğü) Nedir?

Üst göz kapağının, 1mm’den daha fazla düşmesine pitozis denilmektedir.

 

Kaş Düşüklüğü Nedir?

Yaşlanma, yerçekimi kuvveti, tekrarlayan mimik hareketleri ve ciltte elastikiyet kaybı gibi nedenlerle kaşta düşüklük görülebilir.

 

Entropiyon Nedir?

Entropiyon, göz kapağının içe dönmesidir. Bu durumda göz kapağı serbest kenarında bulunan kirpikler göze doğru yönelmekte ve gözün saydam ve hassas dokularına zarar vermektedir.

 

Ektropiyon Nedir?

Ektropiyon, göz kapağının dışa doğru dönmesidir. Gözün hassas dokuları atmosferde bulunan tozlara ve mikroplara karşı daha savunmasız kalmakta ve gözün hassas dokuları çok ciddi zarar görebilmektedir.

 

Şalazyon Nedir?

Göz kapaklarındaki yağ bezlerinin (enfeksiyon, yağlanma, makyaj gibi nedenlerle) tıkanması sonucu şişlik ve iltihap oluşmasıdır.

 

Ksantelazma Nedir?

Göz kapaklarında bulunan sarımsı, ciltten hafif kabarık yağ birikimleridir.

 

Trikiyazis Nedir?

Çeşitli hastalıklar nedeniyle kirpiklerin yön değiştirerek gözün içine dönmesine trikiyazis denir.

Ameliyat Öncesi ve Sonrası

Ameliyat Öncesi Neler Yapılır?

Her ameliyat öncesi olduğu gibi; rutin kan tetkikleri (özellikle herhangi bir kanama bozukluğu ve bulaşıcı hastalık açısından) yapılmaktadır. Hastaların, hastalık geçmişi sorgulanmakta, herhangi bir ilaca karşı alerjisi olup olmadığı incelenmektedir.

Ameliyat öncesi yapılan muayenede göz kapakları, kaş, alın, orta yüz bölgesi ve hatta tüm yüz bir bütün olarak değerlendirilmektedir.

 

Göz Estetiği Ameliyatlarında Hangi Anestezi Uygulanır?

Göz estetiği ameliyatları çoğunlukla lokal anestezi ile yapılmaktadır. Küçük yaştaki çocuklarda, sırt üstü yatamayan hastalarda veya aşırı gergin ve korkuları olan hastalarda sedasyon veya genel anestezi tercih edilebilir.

 

Lokal Anestezi Hangi Bölgeye Yapılır?

Yapılan cerrahi işleme göre anestezi bölgesi seçilmektedir. Üst ya da alt kapak ameliyatlarında cilt bölgesine lokal anestezi yapılmaktadır. Üst kapakla birlikte kaş kaldırma ameliyatı da yapılan durumlarda sedasyon veya genel anestezi yapılır. Alt kapak ameliyatı ile birlikte yağ paketlerine de müdahale edilen durumlarda blok anestezi dediğimiz direkt sinir köklerine anestezi yapılır.

 

Ameliyat Sırasında veya Sonrasında Ağrı Olur mu?

İyi bir anestezi yapılması ile ameliyat sırasında ağrı olmaz. Ameliyat sonrasında ise birkaç gün süren hafif bir gerginlik ve ağrı hissi olabilir.

Ameliyat sonrası bir miktar ödem ve morarma olması normaldir. Genelde bir hafta içerisinde geçmektedir ve sonra dikişler alınabilir.

Estetik Uygulamaları

null

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)
null

Kaş Kaldırma (Browpexy)
null

Blefaro-Browpexy
null

Badem Göz
null

Orta Yüz Kaldırma (Midface Lift)
null

Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
Randevu talebi ya da bilgi almak için telefon numaramızdan veya iletişim formumuzdan bize ulaşabilirsiniz.